Klassieke gitaar met Stijn Konings

BIOGRAFIE

Stijn Konings begon zijn gitaarstudies in de klas van Wim Brioen aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (SAMWD) te Lier.

Hij volgde stages bij Olivier Chassain in Périgueux en later in Limousin, studeerde aan het "Conservatoire Jacques Thibaud" van Bordeaux in de klas van Olivier Chassain en aan het "Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris” (CNSMDP) waar hij in 2017 zijn diploma behaalt met "Mention Très Bien à l'Unanimité".

Stijn speelde soloconcerten in België, Frankrijk, Spanje en Nederland. Hij vormt samen met de Franse gitarist Romaric Martin het gitaarduo Duo Tarantelle dat bekend staat om zijn uitvoeringen van 19de eeuwse werken op originele romantische gitaren. En met de Belgische violist Nicolas Dupont vormt hij het Duo Andaluza. Beide duo’s concerteerden in Frankrijk en België en waren te horen op de klassieke muziekzenders Musiq3 en Klara.

Elke woensdag

Antwerpsesteenweg 249
9040 St.Amandsberg

BIOGRAFIE

Heeft klassieke gitaar gevolgd aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Aalter en Knesselare bij Sybrand Dijkstra en studeerde in 2008 af met grote onderscheiding.

Nadien ontdekte hij de flamencogitaar en volgde oa. les bij flamencogitarist Myrddin De Cauter en volgde tal van flamenco workshops in binnen- en buitenland.

Severijn is m.a.w. de ideale leerkracht om zowel klassieke gitaar als flamenco gitaarles te geven. Hij gebruikt hierbij de gebruikelijke gitaarmethode boekjes maar dat kan ook met videofragmenten en/of tablatuur. Akkoordenleer, toonladders en indien gewenst muziektheorie kunnen ook aan bod komen.

Zijn persoonlijke interesse gaat uit naar A. Barrios, J.S. Bach, F. Tarrega, F. Sor, L. Brouwer, A. Coeck, M. Giuliani, H. Villa-Lobos voor klassieke gitaar en Paco de lucía, Vicente Amigo, Tomatito, El Amir, Jesus de Rosario, Myrddin, Nino Josele,Nino Ricardo, Ramon Montoya, Sabicas, Paco Pena, Manolo Sanlucar voor flamencogitaar om maar enkele te noemen.