In deze flamenco gitaarlessen, leert Jan jou de basis van de diverse flamenco stijlen aan oa. de soleá, buléria, tangos, fandangos, enz. Hierbij worden de typische flamenco technieken, compás, falsetas en specifieke termen uit de wereld van de flamenco aangeleerd. Regelmatig worden er geluidsfragmenten beluisterd en voor je het weet ben je zelf aan het meespelen. Je wordt volledig in de flamenco en Spaanse klanken ondergedompeld. 

Maar hij kan je evengoed de basis akkoorden aanleren. Ideaal voor mensen die eens willen proeven van het bespelen van een 'nylon gitaar' of 'spaanse gitaar'. Bedoelt voor de absolute beginners. Zelfs zonder enige kennis van notenleer. Op de traditionele Spaanse manier hoe ze het in de flamenco wereld al eeuwen aanleren aan elkaar.

Flamenco Gitaar met Jan Van Liefferinge

BIOGRAFIE
Jan Van Liefferinge (°1983) verhuisde op 23 jarige leeftijd naar Sevilla om zich te specialiseren in de flamencogitaar. Aan de Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco begon hij zijn studies waar hij zijn 3de jaar als beursstudent afmaakte. Sinds 2010 woont hij in Gent waar hij samenwerkt met flamencodansers van de Sevillaanse school.

Elke woensdag
14u - 21.30u

Elke donderdag
16.30u - 21.30u 
 

Beginners, gevorderden

30min. of 60min
10 lessen


Interesse? vraag naar info
info@tirandogitaarschool.be


Raadzaal - Oud Gemeentehuis
Antwerpsesteenweg 249
9040 St. Amandsberg

Flamenco gitaar met Severijn De Neve

Elke zaterdag
9u - 16u

Beginners, gevorderden

30 min. of 60 min.
10 lessen

Interesse? vraag naar info
info@tirandogitaarschool.be

Raadzaal - Oud Gemeentehuis
Antwerpsesteenweg 249 
9040 St.Amandsberg

BIOGRAFIE
 

Heeft klassieke gitaar gevolgd aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Aalter en Knesselare bij Sybrand Dijkstra en studeerde in 2008 af met grote onderscheiding.

Nadien ontdekte hij de flamencogitaar en volgde oa. les bij flamencogitarist Myrddin De Cauter en volgde tal van flamenco workshops in binnen- en buitenland.

 

Zijn persoonlijke interesse gaat uit naar A. Barrios, J.S. Bach, F. Tarrega, F. Sor, L. Brouwer, A. Coeck, M. Giuliani, H. Villa-Lobos voor klassieke gitaar en Paco de lucía, Vicente Amigo, Tomatito, El Amir, Jesus de Rosario, Myrddin, Nino Josele,Nino Ricardo, Ramon Montoya, Sabicas, Paco Pena, Manolo Sanlucar voor flamencogitaar om maar enkele te noemen.