Folk Gitaar

Met Toon Declerck

Elke zaterdag tussen 9.30u en 13u. 

De lessen duren telkens 30min.

Absolute beginners tot gevorderden

10 lessen folkgitaar met Toon op zaterdag

210,00 €Prijs

Tijdens de lessenreeks kan alles aangeleerd worden wat de rechterhand-techniek betreft oa. strummen, akkoorden-schema's, plectrum-technieken, fingerpicking, enz. Toon Declerck is ook een uitstekende zanger en leert je graag gitaarspelen als begeleiding bij het zingen van eigen nummers of bestaande covers. Je overlegt samen wat uw verlangens zijn en wat je precies wil aanleren en Toon zorgt ervoor dat je na 10 lessen resultaat boekt.

Toon Declerck groeide op in een huis vol muziek, zo ontdekte hij ook de gitaar. Hij ontwikkelde zich muzikaal aan het Stedelijk Conservatorium Brugge, volgde notenleer, algemene muziekcultuur, samenspel, ensemble en klassieke gitaar.

Op praktisch vlak leerde hij hoe zijn instrument kon bijdragen aan een harmonie die voortkwam uit verschillende instrumenten. Dat varieerde van solo klassieke gitaar tot musiceren met 2 tot begeleiding van +10 instrumenten.

In juni 2010 slaagde Toon voor de hogere graad wat ook een diploma van muzikale opleiding betekende.

Toon gaf al gitaarles aan het Popcollege te Brugge, privéles voor beginners en gevorderden. Er was een grote diversiteit aan leerlingen in leeftijd, kennis en ervaring en motivatie om les te volgen. Dat ging van klassieke vorming (inclusief notenleer), akkoorden leren tokkelen en aanslaan, samenspel met meerdere gitaren, duet tot begeleiding van zang.

Toon treedt vaak op als live band tijdens trouwceremonies, zowel gitaar als zang. Vaak is dit samen met een andere zanger(es) en instrumenten. Daarnaast speelt hij soms voor kleine evenementen zoals een straat- en buurtfeesten.

Dampoortstraat 62

9000 Gent

IBAN nr.: BE83 3630 1099 7315 

op naam van Vzw Tirando